250 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στο στόχαστρο της Εποπτικής Αρχής της Τράπεζας της Ελλάδος μπαίνουν τα ανασφάλιστα ΙΧ. Μέχρι τέλος Ιουλίου περίπου 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που τα έχουν ανασφάλιστα θα ειδοποιηθούν πως πρέπει να πληρώσουν 250 ευρώ! Με απλό υπολογισμό το ύψος των προστίμων αν καταβληθεί από όλους τους παραβάτες φτάνει τα 250 εκατ. ευρώ.

Image

Βέβαια το σχέδιο της Εποπτικής Αρχής για τις Ασφαλιστικές πέραν της πρώτης ειδοποίησης με το πρόστιμο των 250 ευρώ για κάθε παραβάτη έχει συνέχεια καθώς θα δίνεται το δικαίωμα στον ιδιοκτήτη του οχήματος μέσα σε 10 έως 20 μέρες να προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής της κλήσης αλλά και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματος του γλιτώνοντας το δεύτερο πρόστιμο που ανέρχεται σε 500 ευρώ και αφαίρεση της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας.

Ωστόσο στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για την αποδοτικότητα του μέτρου ενώ παράλληλα διατύπωσαν και τις έντονες αμφιβολίες τους για την αποστολή express των προστίμων σε 1 εκατ. κατόχους οχημάτων μέσα σε 20 μέρες. Πάντως από τα 2 εκατ. και πλέον ανασφάλιστα οχήματα τα στελέχη της εποπτικής αρχής μετά το “ξεκαθάρισμα” που έκαναν ανακάλυψαν πως τα 750.000 αφορούν κρατικά οχήματα ενώ περίπου σε 350.000 ΙΧ έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας.

Advertisements

2 responses to “250 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

 1. Πρόστιμο 250 ευρώ στα ανασφάλιστα ΙΧ

  Με άλλα λόγια, ένα εκατομμύριο θα καταθέσουν τις πινακίδες με το ζόρι.

  Εγώ το έχω σε ακινησία εδώ και 2 χρόνια, αλλά δεν μπορώ να καταθέσω τις πινακίδες γιατί δεν έχω που να το βάλω, το έχω σταθμευμένο στο δρόμο και αν δεν έχεις πινακίδες έρχεται ο Δήμος Αθηναίων και σου το παίρνει στα παλιοσίδερα.
  Το σωστό θα ήταν το σήμα κυκλοφορίας και η ασφάλεια να εισπράττεται στην βενζίνη, σαν ποσοστό επί κατανάλωσης που δηλώνει και την χρήση του.
  Αυτή τη στιγμή εμένα το κράτος με κλέβει και με την είσπραξη του σήματος κυκλοφορίας σε ένα αυτοκίνητο που δεν το χρησιμοποιώ, και με το πρόστιμο και την υποχρεωτική ασφάλιση ενός αυτοκινήτου σε ακινησία.
  Μια άλλη λύση θα ήταν να παραδόσεις τις πινακίδες και στην θέση τους να σου δίνουν πράσινες ειδικές πινακίδες που να δηλώνουν ότι το όχημα υφίσταται αλλά δεν κυκλοφορεί, μιας και επιλέγουμε άλλες μεθόδους οικολογικής μετακίνησης, όπως τα ποδήλατα, και να σου δίνουν την δυνατότητα επαναφοράς στην κυκλοφορία όποτε το ξαναχρειαστείς.

  Τι ισχύει μέχρι σήμερα για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα σύμφωνα με τον ΚΟΚ
  Αφαίρεση της άδειας οδήγησης, της άδειας κυκλοφορίας του ΙΧ και των πινακίδων του οχήματος για δέκα (10) ημέρες.
  Παράλληλα προβλέπονται και άλλες ποινές από το προεδρικό διάταγμα 237/86 που είναι οι εξής κατά περίπτωση:
  Αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας για 12 μήνες.
  Οδήγηση ανασφάλιστου αυτοκινήτου και πρόκληση ατυχήματος: Αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας για 24 μήνες.
  Υπότροπη συμπεριφορά: Αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας για 36 μήνες.
  Επίσης υπάρχουν και ποινικές κυρώσεις, με φυλάκιση από 2 έως 12 μήνες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s